miercuri, 29 aprilie 2009

Elementele curăţirii noastre

6 comentarii:

Shanti spunea...

Frumoos! Muzica ii apartine lui Chris Spheeris si se numeste "Eros" varianta "rain". Ce-as putea spune mai mult?

Alexandru Moise spunea...

Shanti
lasa ca spun eu!

Ma uimesti! Pe toate alea le stii! Mai rar un om atat de citit, erudit si simtitor. Si te mai intrebi de ce nu gasesti... La umbra stejarilor nu poate creste decat iarba, parca spunea Sadoveanu. Coplesesti!

Shanti spunea...

Alex, nu e chiar asa. Intamplator ai cazut pe muzica mea favorita. Chris Spheeris e fenomenal. Varianta "Eros" simpla e identica, doar ca lipseste sunetul ploii. Daca ai mai ascultat ceva din muzica lui, atunci sigur iti place si tie, altfel nu postai aici video doar pt versuri (zic eu), cu toate ca si versurile sunt extraordinare. Cine e autorul? Totusi, de cand m-am infundat in "creatii" video, am observat cat de important e backgroundul muzical.

Spheeris are o piesa "Magaya" care e super, la fel "Juliette" si alte minunatii. Eu deja le-am folosit la micile mele creatii video. Ascult multa muzica de meditatie si de aceea iubesc genul asta. Oarecum acelasi stil il au piesele lui Dan Gibson, cu diferenta ca frecvent apar sunetul ploii, ciripitul pasarelelor, apa curgand domol,fosnetul frunzelor... muzica excelenta pt SPA. :)))

Daca postezi si muzica specifica Native Americanilor, m-ai prins rau de tot. Ascult muzica lor cand sunt epuizata. Ma fascineaza intr-un mod incredibil, ma incarca energetic pozitiv si reusesc sa-mi extrag din ea forta de a merge mai departe. :)))

Alexandru Moise spunea...

Shanti
am sa incerc sa caut piesele de care mi-ai vorbit. Am mai ascultat cate ceva de baiatul asta dar eu nu retin titlurile asa cum o faci tu.
Sper sa iti fac o surpriza, apropos de ce mi-ai zis. dar maine, acum e tarziu si nu pot decat sa te mai pup de "noapte buna"!

Shanti spunea...

Nu mi-ai spus cine este autorul versurilor care sunt extraordinare! "Sa ma extragi in ploaie" daca am retinut bine, suna superb. Ploaia, metaforic vorbind, purifica. Exista si o teorie mai putin cunoscuta care spune ca daca ai sta in ploaie si ti-ai imagina ca toate durerile se preling pe langa trup odata cu ea, daca iti imaginezi ca toate necazurile se scurg in pamant odata cu ploaia, atunci te eliberezi de suferinta, de nenoroc, de ... E ceva extraordinar, zic eu. Una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele este cea cand alergam prin ploaie, desculta, pe asfaltul fierbinte al verii, din care ieseau aburi. Era trecut de miezul noptii si eu alergam fericita cu prietenul meu de mana, ploaia imi udase parul proaspat vopsit si imi patase camasa alba, lasand dare de lacrimi rosietice...era minunat, parca zburam. Ce timpuri! :)))

Nu e nevoie sa faci eforturi, eu am destula muzica de Spheeris, daca vrei iti dau si tie.

Alexandru Moise spunea...

Shanti
nu stiu! O prietena care iubeste ploaia a gasit-o pe net si mi-a placut enorm. Eu asa simt ploaia, ca o purificare. Imi place sa ma plimb prin ploaie, sa simt picaturile pe fata, zgomotul ei, mirosul, totul... Si eu am amintiri cu plimbari descult prin ploaia, sarutari, trupuri fierbinti sub hainele ude si mulate pe trupuri. O tempora!
Muzica pune-o la tine si o voi asculta acolo. Multumesc!